Giedo van der Garde kan niet wachten om komend weekend te doen waar hij al zijn hele leven van droomt: met een Formule 1-auto voor ‘zijn’ publiek rijden op Spa-Francorchamps.

“Ik kijk er al het hele jaar, nou ja, eigenlijk mijn hele leven, naar uit om in een Formule 1-auto op Spa te racen”, zo laat Van der Garde in Caterhams vooruitblik weten dat hij staat te trappelen om vanaf komende vrijdag op Spa-Francorchamps aan de slag te gaan.

“De Grand Prix van België is – door het ontbreken van een Grand Prix in Nederland – voor mij de race die het dichtst bij een thuiswedstrijd komt en ik weet zeker dat ik veel oranje vlaggen langs de baan zal zien en Caterham en ik op veel steun van de fans kunnen rekenen”, vertelt de Nederlander.

“Hoewel het wel duidelijk is dat we niet vooraan mee kunnen doen, gaan we alles geven om onze naaste rivalen te verslaan”, belooft Van der Garde, die er door zijn goede optreden in Hongarije – de laatste race voor de zomerstop – vertrouwen in heeft dat dat wel goed komt: “Ik ben er daardoor zeker van dat we goed uit de startblokken kunnen komen in de tweede seizoenshelft en we in Spa een mooie show kunnen geven aan alle fans die de reis hebben gemaakt. Ik kan niet wachten!”