Vol goede moed reist Giedo van der Garde af naar Maleisië voor zijn tweede Formule 1-race. De Nederlander heeft veel vertrouwen, omdat hij in tegenstelling tot Albert Park, dit circuit al uit zijn GP2 tijd kent.

“Na de race zijn we direct naar Maleisië gereisd”, vertelt Van der Garde. “We wilden er vroeg bij zijn en in het ritme komen. We hebben een druk programma deze week en willen veel aan de auto werken. Ik ken het circuit uit de GP2 en het lijkt me leuk om hier eens met een Formule 1-auto rond te rijden.”

“Het heeft veel voordelen dat we al vroeg in Maleisië waren”, vervolgt Van der Garde. “Ik kan zo goed acclimatiseren en wennen aan het warme weer. Ik moet zo’n zes liter water drinken tijdens de race. Dat is ongebruikelijk veel, dus het is goed om dat te oefenen.” 

Nadat de Nederlander de race uitreed in Australië is hij vol goede moed. “We hebben gezien dat de auto het goed doet op de medium compound. Daar kunnen we op voortbouwen. Vanaf vrijdag weten we hoe snel de banden slijten. Maar het is gewoon fantastisch om zo snel alweer te mogen racen. Ik kan niet wachten tot ik weer de baan op mag.”