Giedo van der Garde gaf tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Duitsland achttiende van een seconde toe op de tijd van teamgenoot Charles Pic. Daarmee staat de Nederlander twee plaatsen achter de Fransman, maar vóór de Marussia van Max Chilton.

De kwalificatie begon voor de Nederlander op een vrije baan waarop hij twee getimede ronden kon rijden. Die gingen naar eigen zeggen beter dan enkele uren eerder in de derde vrije training: “De banden werkten beter met de auto samen dan in de ochtend, dus we waren positief gestemd toen we nog eens een snelle ronde op de klokken wilde zetten.”

Die run pakte niet helemaal uit zoals gehoopt: “Het grootste deel van de eerst helft van de ronde werkten de banden niet naar behoren. De tweede helft van de ronde ging dat een heel stuk beter, maar ik had toen al te veel tijd verloren. We hebben het zodoende weggegooid in de eerste sector van het circuit.”

“Ik heb er uiteindelijk niet meer uit kunnen halen dan waar ik nu sta. Ik denk echter dat we op racesnelheid tot meer in staat zijn dan tijdens de kwalificatie. Ik hoop op een goede, probleemloze start, om van daaruit te zien hoe de race zich gaat ontvouwen.”

Charles Pic

De Fransman won opnieuw het achterhoedegevecht tijdens de kwalificatie. Hij had daarvoor twee nieuwe setjes zachte banden nodig. Na de eerste run, waarin Charles Pic erg tevreden was over het tempo van de CT03, werd hij binnengeroepen bij de FIA om de auto te wegen.

Het was vervolgens aan het team om de auto op tijd weer rijklaar te maken voor een tweede run en Charles Pic is zijn mannen een bedankje verschuldigd: “Ze hebben al met al toch hard moeten lopen om de auto weer op tijd naar de pitbox te duwen. Gelukkig hebben we enkele atleten in het team en dat betaalde zich in dit geval dubbel en dwars uit.”

Tijdens die laatste run werd Pic gehinderd door verkeer, maar toch slaagde hij erin zijn teamgenoot en beide Marussia’s achter zich te laten. Dat stemt de jonge Fransman tevreden, want dit was voor aanvang van de kwalificatie ook het doel.