Giedo van der Garde haalt er genoegen uit dat hij de snelste man was in het achterhoededuel tussen Caterham en Marussia, maar baalt toch een beetje dat hij niet nog sneller ging.

“Hoewel ik voor mijn naaste rivalen en teamgenoot ben geëindigd, ben ik toch een beetje teleurgesteld”, zegt Van der Garde. “Ik had het gevoel dat ik onder de 1:43 had kunnen duiken. Dat was nog niet genoeg geweest om Q2 te halen, maar had een beter beeld gegeven van waartoe de auto hier in staat is.”  

Van der Garde voelt zich benadeeld door een Force India die in de weg reed. “De timing was op zich goed, maar in mijn rustige ronde tussen de twee geklokte rondes in, werd ik geblokkeerd door een Force India die de hele ronde extreem langzaam reed. Daardoor koelden mijn banden te veel af en verloor ik ongeveer drie tienden in mijn snelle ronde.” 

Lang wil Van der Garde er niet over malen. “Er staat ons een lange race te wachten”, stelt hij. En wellicht kan Caterham daar een aanval wagen op de tiende plaats van Marussia in het constructeurskampioenschap. “Vorig jaar pakte ons team hier een dertiende plaats. Ik put dus moed uit het feit dat ik het beste was van ons groepje en richt me erop ook in de race een goed resultaat neer te zetten.” 

Ook teamgenoot Charles Pic hoopt in de race meer te kunnen laten zien. “Ik heb de juiste balans nog niet gevonden”, aldus de Fransman. “Er zit meer in de auto, zeker ten opzichte van onze directe concurrent. Maar dat moeten we in de race dan maar aantonen.”