Giedo van der Garde is zojuist aangekondigd als test- en reservecoureur bij Sauber. Daarmee volgt hij Robin Frijns op die in 2013 die functie bij het team bekleedde.

Teambaas Monisha Kaltenborn meldt erg blij te zijn met het aantrekken van de Nederlander. “We zijn blij met Giedo. Hij heeft vier jaar ervaring in de GP2 en heeft een jaar Formule 1 gereden. Dit is een goede basis om succesvol voor ons team te werken.”

“Giedo heeft meerdere keren zijn talent als racecoureur getoond. Het team wil helpen zijn vaardigheden verder te ontwikkelen. Giedo heeft de juiste instelling om de volgende stap vooruit te nemen”, zegt Kaltenborn over de coureur die volgens het team komend seizoen ’tijdens een aantal vrijdagtrainingen en testdagen in actie zal komen’.

Giedo van der Garde had natuurlijk gehoopt dit jaar opnieuw te kunnen racen. Een testrol lijkt dan ook een tweede keus. De Nederlander noemt dit desondanks een belangrijke stap in zijn carriere. “Het is mijn doel om het team te helpen met de ontwikkeling van de nieuwe auto. Maar natuurlijk, ik ben een coureur en ik wil het team en de rest van de wereld tonen wat ik waard ben en dat ik een racestoel bij Sauber verdien in 2015. Want mijn ambities blijven wat dat betreft onveranderd. Ik ben enorm gedreven om te slagen in de Formule 1, vooral op de lange termijn.”

Voor zijn vorige werkgever Caterham heeft Van der Garde verder een woord van dank: “Ik ben ze erg dankbaar voor de kans die ze me hebben gegeven. Ik heb een geweldig seizoen bij Caterham doorgemaakt en heb er veel geleerd, wat we me ongetwijfeld van goed van pas zal komen tijdens de rest van mijn carrière.”

“Voor nu ben ik echter vooral erg gelukkig met het feit dat ik een contract bij Sauber heb getekend”, zo richt Van der Garde zijn blik weer op het heden. “Het is een droom voor elke coureur om voor een gevestigd team te rijden met een goede reputatie, zoals Sauber die heeft. Dit team heeft de laatste jaren bovendien indrukwekkende resultaten behaald, dus ik ben ze erg dankbaar voor de mogelijkheid die ze me nu bieden en ga er alles aan doen de samenwerking met Sauber een succes te maken.”

Meer hierover in het komende nummer van Formule 1, dat vrijdag 31 januari verschijnt.