Giedo van der Garde hoopte afgelopen week te horen dat hij in 2013 voor Caterham zou rijden. En hoewel de telefoon vaak rinkelde, zat het verlossende telefoontje er niet bij.

De Nederlander kwam afgelopen seizoen als testrijder in actie voor Caterham en reed daarnaast GP2 voor het team. De renstal is dermate tevreden met zijn prestaties dat ze de Nederlander serieus in optie nemen voor het stoeltje naast Charles Pic.

“We hadden gehoopt vorige week duidelijkheid te krijgen, maar Caterham heeft de beslissing naar voren geschoven. Zij hebben tenslotte de macht, wij kunnen niets anders doen dan afwachten”, verklaarde de 27-jarige tegenover Formule 1.

Duimen draaien dus voor Van der Garde. “In principe wel. Gelukkig heb ik genoeg te doen. We zijn onlangs verhuisd, dus zijn er zijn in huis nog genoeg zaken te regelen. Daarnaast heb ik nu eindelijk tijd om iedereen weer te zien. Daar geniet ik van en geeft me afleiding. Maar als het goed is, hebben we binnen twee weken duidelijkheid”, aldus Van der Garde.

Voor Kerst weten we dus of er in 2013 weer een Nederlander in de Formule 1 rijdt.