Giedo van der Garde wil zich in Abu Dhabi graag revancheren voor zijn teleurstellend verlopen race in India. Het scheelt dan ook dat het Yas Marina Circuit bekend terrein is voor de Nederlander.

Giedo van der Garde stuurde eerder al GP2-bolides over de omloop in Abu Dhabi en tijdens de rookietest van vorig jaar mocht hij er twee dagen lang de Caterham aan de tand voelen. Die ervaring moet hem naar eigen zeggen helpen een goed resultaat neer te zetten aankomend weekend.

“Niet iedereen is fan van de lay-out van het circuit, maar ik vind het een gave baan”, blikt Van der Garde vooruit. “Bovendien zijn de faciliteiten op het circuit beter dan op menig andere locatie en dat maakt het voor het hele team prettig om hier te zijn. Daarnaast stelt de organisatie altijd alles in het werk om het publiek ook naast de baan voldoende entertainment te bieden.”

“Wat betreft de race zelf hoop ik dat we weer op het niveau kunnen komen van bijvoorbeeld de race in Spa. We zijn er snel genoeg voor, maar het geluk lijkt ons een beetje te hebben verlaten. We hopen dat geluk dan ook terug te vinden en misschien kunnen we het de mensen voor ons dan net dat beetje moeilijker maken. Ik denk oprecht dat onze tijd nog wel komt in de resterende drie races.”

Charles Pic
Ook Giedo’s teamgenoot bewaart geen leuke herinneringen aan de vorige race, maar de Fransman ziet het als een voordeel om een week later meteen weer aan de bak te moeten. “Des te sneller kunnen we de teleurstelling weer weg poetsen”, oppert Pic. “Onze auto lijkt beter te presteren in warmere omstandigheden, dus dat werkt wellicht in ons voordeel hier in Abu Dhabi.”

“Na enkele filmdagen voor Renault in Dubai, gaan we donderdag weer hard aan het werk op het circuit. De baan verandert onder invloed van de temperaturen overdag en in de avond voortdurend en daar ligt een enorme uitdaging voor rijders en teams. Het is dus belangrijk om de slijtage van de banden goed te monitoren. Mocht je auto optimaal zijn, heb je hier in goede inhaalmogelijkheden. Dat is wat rijders en fans graag willen zien!”