Giedo van der Garde blijft zijn teamgenoot te snel af op de momenten dat het telt. De Nederlander besloot het achterhoedegevecht tijdens de Italiaanse kwalificatie andermaal in zijn voordeel.

“We gingen vandaag voor twee stints op de medium compound”, blikt Van der Garde terug. “We gingen in eerste instantie naar buiten voor drie geklokte ronden en de auto voelde direct snel aan. We lieten echter nog ietwat liggen in de eerste sector, waarna we besloten voor de tweede run met iets meer voorvleugel naar buiten te gaan.”

“Die tweede run ging geweldig. Mijn eerste rondje was helemaal top! We konden eigenlijk niet op meer hopen dan op die tijd van halverwege de 1.26. Ik ben dus dik tevreden met hoe mijn kwalificatie is verlopen. Mijn ervaring en het vertrouwen in de auto blijft toenemen en ik hoop dat in mijn voordeel te kunnen gebruiken tijdens de race van morgen.”

Charles Pic
Teamgenoot Charles Pic volgde hetzelfde draaiboek als Van der Garde en dat bracht hem tot op een tiende van de Nederlander. De Fransman weet echter waar hij tijd heeft laten liggen. “Helaas was de baantemperatuur ten opzichte van de derde vrije training wat gestegen, waardoor de balans niet meer zo goed was als eerder vandaag.”

“Ik reed mijn snelste tijd in het laatste rondje van mijn tweede run, nadat we in de pits voor iets meer voorvleugel hadden gekozen. Ik denk dat er meer in had gezeten als de balans ten opzichte van de derde vrije training gelijk was gebleven. We wilden als team echter graag voor de beide Marussia-coureurs komen te staan en dat is ons duidelijk gelukt.”