Giedo van der Garde heeft zijn beste kwalificatie tot nu toe achter de rug. De Nederlandse Formule 1-coureur bleef zijn teamgenoot en beide Marussia’s voor.

Giedo van der Garde is vanzelfsprekend zeer tevreden over zijn dag: “De laatste vrije training verliep al goed, al heb ik tijdens die sessie geen echt snelle ronde kunnen rijden. We hadden de nacht ervoor het nodige aan de auto veranderd om het maximale uit de updates te kunnen halen. Ik denk dat dit goed heeft uitgepakt. Tijdens de kwalificatie had ik vrij baan, waardoor ik mijn auto en de banden goed kon prepareren voor de vliegende ronde. Het was een goede ronde, waarmee ik mijn beste kwalificatie van het seizoen heb weten te realiseren.”

De Nederlander evalueert na de kwalificatie van de Grand Prix van Barcelona ook zijn eigen functioneren. “Een dag als vandaag laat zien dat ik nog atlijd heel veel bij kan leren. Ik werk steeds beter samen met de mensen om me heen en samen kunnen we meer uit de auto halen. Dit soort prestaties hadden we voor ogen toen we de nieuwe onderdelen op de auto introduceerde en we zijn dan ook met het hele team tevreden over dit resultaat. Er zit nog meer aan te komen, maar dit is alvast een prettige manier om het Europese seizoen te beginnen”, aldus Giedo van der Garde.

Charles Pic

Teamgenoot Charles Pic gaf ruim viertienden van een seconde toe op de snelste tijd van Van der Garde. Hij moet daarmee ook beide Marussia’s voor zich dulden. Hij kan dan ook niet echt tevreden zijn: “Het is geen eenvoudig weekend tot nu toe. We hebben nog niet de juiste afstelling weten te vinden, al voelde de auto in de laatste vrije training nog wel beter dan tijdens de kwalificatie.”

“Aan de andere kant weten we dat we een goede racesnelheid hebben”, vervolgt Charles Pic. “Het zal op zondag naar verwachting wat warmer zijn dan tijdens de kwalificatie en ook dat moet in ons voordeel kunnen zijn. Onze pitstops zijn goed, de bandenslijtage weten we redelijk te beperken, dus het ziet er al met al helemaal niet slecht uit voor de race.”