In zijn laatste vrije training voor Caterham heeft Giedo van der Garde een zeer sterke indruk achter gelaten. Op het circuit van Interlagos, een onbekende baan voor hem, was hij zijn teammaat Vitaly Petrov te snel af.

Voorafgaand aan de sessie was het vooral hopen dat de auto heel zou blijven. Maar de Nederlander ondervond geen noemenswaardige problemen. Dat zorgde ervoor dat hij maar liefst 32 ronden kon rijden.

“We moesten banden (prototypes, red.) testen voor Pirelli en het fijne daarvan is dat je wel kilometers moet maken. En hoewel ik hier nog nooit gereden heb, ging het vanaf het eerste moment lekker. Ik was meteen snel, stond het eerste half uur zelfs in de toptien.”

Belangrijker is dat hij vaste rijder Vitaly Petrov te snel af was. “Op een nieuw circuit zo veel sneller zijn dan hem, is een goed gevoel. Beter had ik mijn seizoen niet kunnen afsluiten. Ik heb het team het beste van mezelf gegeven. Nu is het aan het management of ze mij een contract aanbieden”, verklaarde Van der Garde tegenover Formule 1.