Giedo van der Garde is gelukkig met hoe zijn kwalificatie verlopen is. De Nederlander versloeg zijn teamgenoot Charles Pic én de beide Marussia’s en plaatste zich als negentiende.

Hoewel Van der Garde’s minimale marge van 37 duizendsten op zijn naaste achtervolger Jules Bianchi te verwaarlozen valt, prijst de winnaar van het achterhoedegevecht zich terecht gelukkig: “Ik moet zeggen dat ik tevreden ben met waar ik ben geëindigd”, vertelt de Caterham-coureur.

“Aangezien dit een nieuw circuit voor me is en ik gisteren ook nog eens de eerste vrije training moest uitzitten, denk ik dat ik het goed heb gedaan door al mijn naaste rivalen te verslaan”, durft de Nederlander wel te stellen. “De auto voelde goed aan in de kwalificatie en ik denk niet dat er veel meer in zat dan dit”, zo besluit de tevreden Van der Garde.

Pic
Aan de andere kant van de Caterham-garage was Charles Pic minder happy. “Ik had in een aantal bochten last van onderstuur, en in andere bochten juist weer van overstuur, dus ik kon niet lekker in de aanval gaan”, moppert hij.

Pic kwalificeerde zich als 21e, maar wordt morgen teruggezet naar de 22e en laatste plek omdat hij een gridstraf moet inlossen voor het wisselen van zijn versnellingsbak. “Het stond daardoor voor de kwalificatie al vast dat ik sowieso achteraan terecht zou komen, maar ondanks dat was het wel fijn geweest als ik mijn goede vorm uit VT3 had kunnen meenemen naar de kwalificatie”, treurt de Fransman na.