Giedo van der Garde hoopt in Hongarije het momentum uit Duitsland te kunnen behouden. Op de Nürburgring beleefde hij een doorbraak met de Pirelli’s en de aangepaste banden zouden Caterham nog beter moeten liggen.

Naast zijn goede optreden in Duitsland houdt Van der Garde zich ook vast aan zijn beste kwalificatie van het seizoen in Monaco, waar hij voor het eerst Q2 haalde en de vijftiende startpositie bemachtigde. De Nederlander ziet overeenkomsten tussen de circuits.

“Beide circuits zijn smal, bochtig en relatief kort”, aldus Van der Garde. “De karakteristieken zijn dus gelijksoortig. Het komt minder aan op pure aerodynamica en dat kan ons wellicht helpen het gat naar de concurrentie te dichten. Maar ik betwijfel dat een weer net zo’n rol zal spelen als tijdens de kwalificatie in Monaco.”

Updates
In Hongarije zal Caterham opnieuw enkele updates op de auto introduceren. “Dat zal ons zeker helpen”, verwacht Van der Garde. “Vooral op zondag. We hopen op een probleemloze vrijdag en dan een goede afstelling vinden voor de kwalificatie en de race. Op zondag willen we dan wat we geleerd hebben tijdens de bandentest in Silverstone in de praktijk brengen.”

Teamgenoot Charles Pic ziet mogelijkheden. “Ik denk dat ons een goed weekend te wachten staat”, zegt hij. “De tests in Silverstone hebben ons geleerd dat de aangepaste banden gunstig uitpakken voor ons. Ze waren erg constant zowel op korte als lange runs en de prestatie-afname was een stuk beter beheersbaar dan voorheen.”