Na twee mindere raceweekends in Zuid-Korea en Japan streeft Caterham-coureur Giedo van der Garde ernaar zich volgende week in India te herpakken.

“Zuid-Korea en Japan waren zware raceweekends voor me, waarin het niet allemaal volgens plan verliep”, zo blikt Van der Garde terug op de race in Zuid-Korea waarin hij – na een drive through – als vijftiende eindigde, en de race in Japan waarin hij in de eerste bocht strandde.

“Na de data van de crash in Japan bekeken te hebben, is wel duidelijk dat het een flinke was”, ziet Van der Garde in. “Ik kreeg op het moment dat ik de muur raakte twintig G te verwerken, wat het veruit de hardste klap uit mijn carrière maakt. Dat ik desondanks ongeschonden kon uitstappen, zegt wel iets over de veiligheid van de Formule 1, maar toen ik twintig minuten later met het team de beelden terugkeek, realiseerde ik me eigenlijk pas hoeveel harder de klap was dan hij vanuit de auto leek te zijn.”

India
“Maar ja, nu op naar India”, vervolgt de Nederlander. “Ik heb er vorig jaar een vrije training gereden en het is een echt drivers circuit. Er zijn aardig wat hoogteverschillen, een paar flink uitdagende bochten en een aantal prima plekken om in te halen, waaronder bocht vier aan het eind van het lange rechte stuk”, zo geeft Van der Garde zijn kijk op de baan.

“Het zal er waarschijnlijk een stuk heter zijn dan tijdens de laatste paar races en dat komt ons prima uit, want we doen het het hele jaar al goed onder warme omstandigheden.”

“Het doel voor India is om onze naaste rivalen het hele weekend lang voor te blijven en op zondag vervolgens weer proberen de strijd aan te binden met de jongens voor ons, zodat we onszelf in een positie kunnen brengen om te profiteren van eventuele kansen die zich voordoen”, besluit de Caterham-coureur.