Stoffel Vandoorne laat zich na de Grand Prix van China uit over de tegenvallende prestaties van McLaren-Honda. De Vlaming vindt dat het ‘onmogelijk is om echt te racen’.

Teamgenoot Fernando Alonso heeft zich al meerder malen negatief uitgelaten over de situatie van McLaren-Honda. Nu laat Stoffel Vandoorne, na zijn plotselinge uitvalbeurt in China, ook iets van zich horen in de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

“De auto voelt goed aan, op slicks kun je een lekker tempo rijden”, begint de Belg positief. “Maar onze topsnelheid op rechte stukken is veel te laag”, vervolgt hij. “Aan het begin van het rechte stuk zie je niemand in je spiegel en aan het eind zit er opeens iemand naast je. We hebben dringend meer vermogen nodig om mee te kunnen doen. Echt racen is voor ons onmogelijk, laat staan iemand inhalen. Zelfs met DRS kunnen we de auto voor ons niet aanvallen.”

Door een probleem met de benzinetoevoer duurde de race voor Vandoorne in China slechts 17 rondjes. Het zorgde voor de Vlaming voor gemengde gevoelens. “Enerzijds voelt de auto goed aan als hij probleemloos rijdt. Maar het tekort aan vermogen blijft natuurlijk.”

Vandoorne verwacht voor de aankomende Grand Prix van Bahrein, waar hij vorig jaar zijn debuut in de Formule 1 maakte, weer een “moeilijk weekend” voor het team van McLaren.