In de schaduw van het titelgevecht en de overwinning van Max Verstappen reed Stoffel Vandoorne namens McLaren naar de achtste positie. Het was de eerste puntenfinish voor de Belg sinds de Grand Prix van Azerbeidzjan en zijn beste resultaat sinds Bahrein dit jaar.

“Ik ben zeer tevreden over vandaag. We wisten dat het mogelijk was om hier punten te scoren. Ik ben superblij om op de achtste plek te eindigen en wat punten mee te pakken. Het is belangrijk voor ons, voor het constructeurs kampioenschap, maar ook voor mij persoonlijk.” Vandoorne kende een wat minder sterk seizoen. Waar teamgenoot Fernando Alonso al vijftig punten scoorde, staat de teller bij Vandoorne na vandaag op twaalf. De race in Mexico is dus een positieve opsteker voor de Belg, die nog wil benadrukken dat hij dit jaar meer goede races heeft gereden. “Andere races waren ook goed, maar nu hebben we ook punten gescoord. Dan valt het pas op.”

Stoffel Vandoorne staat de pers te woord.

De achtste positie heeft Vandoorne te danken aan een sterke race. “Het was een goede wedstrijd van onze kant. We hebben heel veel voorbereidingen in de wedstrijd gestoken en we wisten dat het hier mogelijk ging zijn om punten te kunnen scoren en ja, dat is ook gelukt. Dus dan ben ik heel blij om als achtste te finishen. De banden waren moeilijk te managen. Het cruciale moment was toen we moesten kiezen voor een één of twee stopper. De banden zagen er tricky uit, maar we konden een beetje recoveren. We waren ook altijd op goede moment aanwezig om aan te vallen. Ik had een paar goede inhaalacties, wat leuk was om te doen.”

Zijn kansen voor de resterende races schat Vandoorne niet hoog in. “We zullen zien. Ik denk dat dit één van de betere kansen was, maar alles is mogelijk. Vooral als de degradatie heel hoog is, dan kunnen we zelf altijd het verschil maken. Hopelijk komt er nog zo’n wedstrijd. Ik ga nu van de laatste paar races genieten.”