*

‘Vandoorne in beeld als reservecoureur bij Mercedes’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

3 november 2018 11:43

‘Vandoorne in beeld als reservecoureur bij Mercedes’
Racepictures

Stoffel Vandoorne mag dan volgend jaar geen Formule 1-coureur meer zijn, de Belg heeft naar eigen zeggen zicht op een reserveplekje bij een Formule 1 team. Niet zomaar bij een team, maar bij Mercedes, al vijf jaar de toonaangevende factor in de Formule 1.

Dat bericht Motorsport.com. De link tussen Vandoorne en Mercedes is niet zo gek: de huidige McLaren-coureur gaat volgend jaar in de Formule E rijden voor HWA, dat warme banden onderhoudt met Mercedes. Toto Wolff, teambaas van Mercedes in de Formule 1, heeft eerder bovendien aangeven gecharmeerd te zijn van Vandoorne.

Wat een mogelijke reserverol bij Mercedes betreft, vertelt Vandoorne Motorsport: “Ja, dat kan. Voorlopig is er nog niets beslist. Er zijn op dit moment verder nog geen plannen.” Voor Vandoorne is een reserverol wellicht een goede weg terug naar een voltijds racestoeltje in 2020. Voorlopig blijft een volledige comeback ook het doel van de Belg, die verder aangeeft dat ‘het belangrijk is om in de juiste omgeving terecht te komen’.

Lees ook – Vandoorne: ‘Wil gewoon genieten van deze laatste Grands Prix’

Lees meer over

Mercedes Vandoorne