De Vlaming Stoffel Vandoorne ziet een lange toekomst voor zichzelf bij McLaren. Ook daarom vindt hij het belangrijk McLarens huidige problemen op te lossen.

Zonder het zelf zo te verwoorden, doelt Vandoorne daarmee in gesprek met Auto Hebdo natuurlijk op alle problemen met de Honda-motor waar McLaren mee rijdt.

“Het is duidelijk dat onze problemen niet van de ene op de andere dag opgelost kunnen worden, dus we moeten ons stap voor stap verbeteren”, zegt de Belg.

“Ik ben daarbij vastbesloten mijn uiterst best te doen”, vervolgt Vandoorne, volgens wie zijn enthousiasme om het veroveren van een vast Formule 1-zitje niet is afgenomen door de problemen.

“Er staan maar twintig coureurs op de grid en ik heb geluk er daar één van te zijn én bij één van de beste teams te zitten. Ik ben dus nog gewoon hartstikke gemotiveerd en opgetogen.”

“Natuurlijk, onze huidige situatie is lastig, maar we gaan als team alles geven om de problemen te boven te komen”, benadrukt de coureur die pas net aan zijn eerste volledige seizoen is begonnen.

“We mogen dus ook niet opgeven, want ik sta pas aan het begin van mijn Formule 1-carrière en ik weet dat ik nog lange tijd voor McLaren zal rijden”, aldus de 25-jarige Vandoorne.

De Belg kijkt dus al verder vooruit dan alleen naar het aanstaande raceweekend in China, waarbij zijn team McLaren vreest dat dit weekend nog lastiger wordt dan dat in Australië.

Vandoorne weet dat hem bij voorbaat een lastig weekend wacht in China.