*

‘Haryanto zit ook in Duitsland in de Manor’

Robert Crone

Robert Crone

25 juli 2016 14:09

‘Haryanto zit ook in Duitsland in de Manor’
Sutton Images

Rio Haryanto rijdt komend weekend mogelijk zijn laatste Grand Prix voor het team van Manor, nadat de financiën voor het tweede deel van het seizoen nog niet in orde zijn.

In eerste instantie mocht Rio Haryanto alleen het eerste deel van het seizoen rijden, wat betekent dat de Grand Prix van Hongarije zijn laatste Grand Prix had moeten zijn. Echter lijkt het erop dat Manor hem ook in de Duitse Grand Prix laat rijden, zodat het management van Haryanto de drie vrije weken die daarop volgen het geld bijeen kan rapen om hem ook het tweede deel te laten rijden. ”Ik hoop dat dat het geval is”, aldus Hunnisett, de manager van Haryanto.

De afgelopen dagen verspreidde het gerucht dat Stoffel Vandoorne het zitje van Rio Haryanto zou overnemen, maar dat verhaal is door McLaren naar de prullenbak verwezen. ”Wat betreft het Manor-verhaal gaat het slechts om geruchten, niets meer.”, aldus een woordvoerder van McLaren. Andere kanshebbers voor het zitje in het tweede deel van het seizoen, mits Haryanto de fundering niet rond krijgt, zijn Alexander Rossi en Jordan King. De eerstgenoemde behaalde eerder dit jaar de overwinning in de Indy 500 als rookie.