*

Vandoorne: ‘Monaco was mijn keerpunt’

Chantal Boezaard

Chantal Boezaard

9 juni 2017 13:20

Vandoorne: ‘Monaco was mijn keerpunt’

Stoffel Vandoorne is na Monaco overtuigd van zijn kunnen. De McLaren-coureur reed voor het eerst door naar Q3 en had de kans mee te vechten voor de punten. Helaas eindigde hij in de vangrail.

Maar Vandoorne kijkt toch positief terug naar Monaco, vertelt hij Autosport. “Ik heb hard gewerkt met het team en goed gekeken naar wat ik van de auto nodig heb.” McLaren gaf eerder al aan dat Vandoorne zijn rijstijl aan moest passen om mee te komen met de snelheid van zijn teamgenoot Alonso. Maar Vandoorne denkt dat hij in Monaco heeft aangetoond hier tot in staat te zijn: “Alles viel daar op zijn plaats en ik denk dat het enige wat mij nu te doen staat is bewijzen dat ik dat kan herhalen.”

In de voorgaande races was het Vandoorne nog niet gelukt om verder te komen dan Q1. Maar de Belg voelde tot nu toe nog geen druk vanuit het team. “Ik weet dat ik goede resultaten neer kan zetten en vertrouw op het team dat het team hier ook toe in staat is.”

Dat de samenwerking tussen McLaren en motorleverancier Honda op het moment  niet verloopt zoals de coureurs dat zouden willen zien, maakt Vandoorne zich geen zorgen over. “Ik denk dat het team uiteindelijk het tij kan keren en dat we vanaf daar weer een stijgende lijn kunnen inzetten. Op dit moment hebben we al goede stappen gezet, hopelijk kunnen we deze progressie vast houden. Monaco was in ieder geval een flinke vooruitgang.”