*

Vandoorne rekent op nog een jaar GP2

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

9 september 2014 11:15

Vandoorne rekent op nog een jaar GP2
Sutton Images

De carrière van Stoffel Vandoorne loopt tot nu toe geheel volgens plan – de jonge Belg ligt op de derde plaats in zijn eerste GP2-seizoen – maar toch is hij realistisch over zijn Formule 1-aspiraties voor volgend jaar. Vandoorne rekent erop in 2015 gewoon nog een jaartje GP2 te rijden.

De Vlaming is onderdeel van het juniorprogramma van McLaren, en hoopt dan ook op termijn, net als Kevin Magnussen dit jaar, via die weg zijn debuut in de koningsklasse te maken. “Het is lastig te zeggen, maar wie weet”, zegt Vandoorne tegen het Duitse Motorsport Total over zijn kansen om volgend jaar al in te stappen. Maar, zo gaat hij verder: “Waarschijnlijk wordt het gewoon nog een jaar in de GP2.”

“Mijn management is in gesprek met McLaren, en probeert iets uit te onderhandelen. Alles wat ik nu weet is dat ik zo snel mogelijk moet proberen te zijn. Ik moet laten zien dat ik genoeg potentieel bezit voor de Formule 1.” Vandoorne voorziet waar het zwaartepunt van zijn carrière zal liggen: “Ik heb een carrièreplan waarmee ik op de juiste weg blijf. Ik moet dus ook naar 2016 kijken, dat waarschijnlijk het belangrijkste jaar uit mijn carrière zal worden.”

Een focus op 2016 als debuutjaar in de Formule 1 lijkt voor Vandoorne inderdaad het meest realistisch. Voor volgend jaar zijn de racezitjes bij McLaren al vergeven – het gaat waarschijnlijk met Button en Magnussen verder, maar wil op aandringen van Honda stiekem eigenlijk een topcoureur aantrekken – en McLaren zal hem waarschijnlijk niet bij een ander team onderbrengen, zoals Ferrari dat met Jules Bianchi doet.

Vandoorne doet in het interview in ieder geval een goed woordje voor McLaren-baas Ron Dennis: “Hij is één van de allergrootsten in de paddock, een echte legende.” Teambaas Éric Boullier roemt Vandoorne om de manier waarop hij jonge coureurs klaarstoomt voor de Formule 1. Vandoorne mocht eerder dit seizoen tijdens tests al diverse keren plaatsnemen achter het stuur van een McLaren.

Lees meer over

Mclaren Vandoorne