Het zou voor een team als Sauber zeker geen verkeerde zet zijn om een jong talent in te zetten, dat meent Frédéric Vasseur, de nieuwe teambaas van de Zwitserse renstal.

Vasseur heeft zelf jarenlang in de opstapklassen met zijn team ART GP jonge talenten een kans gegeven, waaronder Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Nico Hülkenberg, Stoffel Vandoorne, Romain Grosjean en Valtteri Bottas.

Sauber heeft daarbij recentelijk een nieuwe motordeal getekend met Ferrari, waarna Ferrari-president Sergio Marchionne heeft laten optekenen dat hij er wel wat voor ziet van Sauber een opleidingsteam voor Ferrari-talenten te maken.

Leclerc testte in Hongarije voor Ferrari. De Monegask reed won in 2016 de GP3-titel voor Vasseurs ART-team.

In Charles Leclerc, de kampioenschapsleider in de Formule 2, en Antonio Giovinazzi heeft Ferrari momenteel twee hoog aangeschreven talenten in de boeken staan. In gesprek met SpeedWeek erkent Vasseur desgevraagd dat het voor Sauber zeker een optie is om een jongeling te strikken.

“Het zou voor Sauber zeker logisch zijn iemand als Leclerc als coureur te hebben. Tot op heden hadden we echter dringender zaken aan ons hoofd dan het coureursvraagstuk voor 2018. We hebben eigenlijk nu pas de tijd om daar rustig over na te denken”, zegt Vasseur.

Vasseur geeft daarbij aan dat hij graag niet al te lang wacht met het doorhakken van knopen, maar het ‘niet eenvoudig is’ om bijvoorbeeld voor september een beslissing te nemen.

Sauber treedt momenteel aan met Marcus Ericsson, die nauwe banden heeft met Sauber-eigenaar Longbow Finance, en Mercedes-protegé Pascal Wehrlein.

Wehrlein heeft eerder al aangegeven dat alles open ligt voor 2018. Ericsson lijkt zekerder van zijn plek, al heeft hij vorig jaar ook gesproken met andere teams dan Sauber.