Volgens Sauber-teambaas Frederic Vasseur staat Sauber er in 2018 minstens zo goed voor als tijdens de BMW-jaren. Maar de Fransman verwacht op korte termijn nog geen wonderen van de samenwerking met Alfa-Romeo. “Het is een langetermijnproject.”

Vasseur werd vorig jaar midden in het seizoen aangesteld als teambaas van Sauber, nadat Monisha Kaltenborn daar moest vertrekken. Het eerste wat Vasseur deed was de geplande motordeal met Honda annuleren en een nieuwe overeenkomst sluiten met Ferrari. Daarna volgde het nieuws dat Sauber vanaf 2018 een titelsponsor heeft in de vorm van Alfa Romeo. De voortekenen zijn dus goed te noemen.

“Het ziet er heel goed uit”, bevestigt Vasseur in de Zwitserse krant Blick. “We hadden in 2017 een grote achterstand, dus we zullen niet meteen in staat zijn om races te winnen, maar we zullen zeker sneller zijn dan vorig jaar.” Er is inmiddels vijftig man personeel bijgekomen, allemaal door het extra budget dat Sauber beschikbaar heeft na de deal met Alfa Romeo.

“Sauber heeft er niet meer zo goed voorgestaan als in de dagen dat we onderdeel waren van BMW”, zegt Vasseur. Tussen 2006 en 2010 was Sauber eigendom van het Duitse automerk, waarmee het respectievelijk als vijfde, tweede, derde, zesde en achtste in het WK eindigde. Wat Vasseur betreft doet Sauber de tiende en laatste plaats die het in 2017 bezette dan ook snel over aan een ander team. “We horen thuis in het middenveld, maar vergeet niet dat dit een project voor de lange termijn is.”