*

Vergne en Ricciardo gaan zware race tegemoet

Mischa Bijenhof

Mischa Bijenhof

3 november 2012 15:50

Vergne en Ricciardo gaan zware race tegemoet
Racepictures

Af en toe kunnen de Toro Rosso-coureurs in de kwalificatie verrassen. Vandaag zat dat er niet in: Daniel Ricciardo en Jean-Éric Vergne plaatsten zich als zeventiende en achttiende.

Voor Vergne had er meer ingezeten als de Fransman niet in zijn laatste vliegende ronde was gespind. Het gevolg van een gebrekkige balans in zijn auto, denkt Vergne. “Ik heb het hele weekend al last van onderstuur en daarom hebben we wat dingen veranderd. Maar ze pakten niet goed uit, want nu had de auto overstuur. Dat bleek in mijn laatste ronde, toen ik een foutje maakte, de achterkant uitbrak en ik spinde.”

Hij sneuvelde in Q1, maar Vergne geeft de moed niet op. “Ik denk wel dat we de balans nog kunnen verbeteren voor morgen.”

Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo bracht het er niet veel beter vanaf, al haalde hij nog wel het tweede deel van de kwalificatie. Daarin was hij wel de langzaamste coureur, zodat Ricciardo uiteindelijk slechts een plek voor Vergne start. “Het loopt tot nu toe minder goed dan we hadden verwacht”, zegt de Australiër, die ook nog eens een onverwachte pitstop moest maken. “De hoofdsteun zat los, dus ik moest naar binnen om hem te laten vastzetten.”

Ricciardo vestigt zijn hoop op het racetempo van de Toro Rosso. “In de lange runs zijn we vrij snel, dus wie weet kan ik morgen nog wat laten zien. Het zou mogelijk moeten zijn om slechts één pitstop te maken, dus qua strategie valt er misschien nog wat te halen.”

Lees meer over

Str

Gerelateerd