*

Vergne maakt dit weekend Formule E-debuut

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

4 jaar geleden

Vergne maakt dit weekend Formule E-debuut
Racepictures

Jean-Éric Vergne heeft pasgeleden te horen gekregen dat hij zijn Toro Rosso-stoeltje kwijt is, maar de Fransman gaat niet bij de pakken neerzitten. Aanstaand weekend komt hij alweer in actie, bij de Formule E-race in Punta del Este.

Vergne rijdt de wedstrijd op het stratencircuit in de Uruguayaanse badplaats voor Andretti Autosport, het team van voormalig Formule 1-coureur Michael Andretti. De gewezen Toro Rosso-rijder mag plaatsnemen in de auto die tijdens de eerste twee races werd bestuurd door achtereenvolgens Charles Pic en Matthew Brabham.

Zoals dat hoort, reageert Vergne enthousiast op zijn aanstaande debuut in het wereldkampioenschap voor elektrisch aangedreven formulewagens. “Zo vaak krijg je niet de kans om in deze tijd van het jaar nog te racen”, vertelt hij. “Ik kijk erg uit naar deze kans, al was het maar vanwege de bijzondere locatie in Punta del Este. Hoewel ik geen ervaring heb in de Formule E, heb ik veel zin in de uitdaging en in het racen voor een hoog aangeschreven team als Andretti Autosport.”

Teameigenaar Andretti is al even verheugd over zijn nieuwe coureur. “We zijn heel blij dat we JEV dit weekend in onze auto kunnen zetten”, zegt de Amerikaan. “Hij is heel getalenteerd, en we verwachten mooie resultaten met hem te kunnen behalen.” Dat Vergne rechtstreeks uit de Formule 1 komt, is volgens Andretti ook belangrijk. “Dat zo iemand interesse heeft in de Formule E, toont het potentieel van de klasse nog maar eens aan.”

Ongeacht het resultaat komend weekend, zal de Formule E voor Vergne hoogstwaarschijnlijk niet meer dan een tussenstop zijn. Vorige week liet de coureur al doorschemeren op zoek te zijn naar een plekje in het Indy Car-kampioenschap. De Formule E-race wordt dus een soort avontuur voor Vergne: “Het wordt een reis naar het onbekende, maar wel één waar ik heel veel zin in heb!”

Lees meer over

Formule E Vergne