Jean-Eric Vergne heeft zich, na Fernando Alonso, Kimi Räikkönen en Jenson Button, negatief uitgelaten over de inhaalacties van Sergio Pérez in Monaco. De Fransman zegt zelf blij te zijn dat hij geen slachtoffer is geworden botsingen op het stratencircuit.

“Ik ben blij dat ik alle problemen heb weten te ontwijken”, vertelt Vergne. “Een achtste plaats is een mooi resultaat. Ik heb wel geprofiteerd van een aantal incidenten voor mij en ben daardoor wat plaatsjes opgeschoven.”

Die incidenten werden veroorzaakt door Sergio Pérez. De Mexicaan probeerde Kimi Räikkönen uit te remmen en werd tussen de muur en de Lotus gedrukt. Gevolg: Räikkönen een lekke band en Pérez moest een paar ronde later opgeven door een kapotte voorkant.

“Ik denk niet dat Pérez pech heeft gehad met zijn uitvallen. Misschiende wilde hij wel crashen. Hij deed er in ieder geval goed zijn best voor. Het woord pech is meer van toepassing bij Ricciardo, die door Romain Grosjean werd geraakt.”

Met de kritiek op Pérez sluit Vergne zich aan bij eerdere kritieken van andere couruers. Zo heeft  Button dit seizoen al vaker geklaagd over het rijgedrag van zijn teamgenoot. Räikkönen was zo boos dat hij Pérez een klap zou willen geven, na de crash in Monaco. Ook Alonso vond de Mexicaan wat wild in de straten van Monaco.