Jean-Eric Vergne moest afgelopen weekend de titel in de World Series by Renault laten aan zijn teamgenoot Robert Wickens, maar heeft toch reden om te lachen deze week. Toro Rosso laat hem vrijdag namelijk de eerste vrije training rijden in Zuid-Korea.

De Fransman maakt deel uit van het Red Bull Junior Driver-programma en om zijn ontwikkeling te bespoedigen, krijgt hij nu de kans alvast te wennen aan de Formule 1. In 2010 reed Vergne ook al voor Toro Rosso tijdens de rookietest in Abu Dhabi. 

Vergne neemt in Zuid-Korea het stuur over van Jaime Alguersuari. De Spanjaard was aan de beurt aangezien Sébastien Buemi de laatste keer zijn auto moest afstaan aan de vorige derde rijder Daniel Ricciardo, die inmiddels is gepromoveerd naar een racezitje bij HRT.

In India zal Vergne niet in actie komen. Toro Rosso wil beide vaste rijders daar de maximale tijd geven om het nieuwe circuit te leren kennen. In Abu Dhabi zal Vergne de eerste vrije training in de auto van Buemi rijden. Ook in Brazilië mag de Fransman rijden. De laagst klasseerde Toro Rosso-coureur moet dan tijdelijk plaatsmaken voor hem.