*

Verstappen: ‘Ben blij dat er gelijk weer een race is, al is Monza niet onze beste baan’

Daan de Geus

Daan de Geus

4 september 2019 08:54

Verstappen: ‘Ben blij dat er gelijk weer een race is, al is Monza niet onze beste baan’
Red Bull

Het doet Max Verstappen goed dat er na het voor hem teleurstellend afgelopen weekend in België gelijk dit weekend weer een Grand Prix op het programma staat in Italië. “Al is Monza niet onze beste baan.”

Verstappens ‘thuisweekend’ op het Belgische Spa-Francorchamps, waar zijn fans in groten getale aanwezig waren, liep uit op een anticlimax, met de Nederlander die betrokken was bij een race-incident met Kimi Räikkönen bij de start en als gevolg van de schade die hij daar opliep in de boarding crashte bij Eau Rouge.

Lees ook: Verstappen stapt uit na touché met Räikkönen: ‘Het was snel over’

De Red Bull-coureur stelde direct na de race echter al dat het ‘allemaal even niet zoveel uitmaakte’, gezien het spijtige verongelukken van Formule 2-coureur Anthoine Hubert afgelopen weekend.

Verstappen was snel klaar op Spa. Foto: Motorsport Images.

De gedachten zullen komen weekend op Monza ongetwijfeld ook nog bij Hubert zijn, maar er gaat natuurlijk ook weer ‘gewoon’ geracet worden. “Ik ben blij dat er gelijk weer een race is dit weekend, zodat we gelijk weer aan de slag kunnen”, vertelt Verstappen.

“Monza is echter niet de beste baan voor ons”, verwijst hij naar de Italiaanse hogesnelheidstempel met de lange rechte stukken, en Red Bull dat doorgaans niet uitblinkt op dat soort circuits. De Red Bull-coureur gaf zelfs voor het weekend op Spa al aan dat het team de weekends in België en Italië ‘gewoon even moet doorkomen’.

De kans is daarbij groot dat Verstappen dit weekend een gridstraf wacht voor een motorwissel, met de nummer drie in het WK die nog niet aan de beurt is geweest wat betreft het wisselen naar Honda’s nieuwste motor, de Spec 4.

Albon
Verstappens nieuwe teamgenoot Alexander Albon wisselde voor Spa al naar de Spec 4 (al gebruikten beide coureurs uiteindelijk de Spec 2 in de race aldaar) en gaat dus op voorhand zonder straffen zijn tweede Red Bull-weekend in.

Albon maakte een goede indruk op Red Bull in zijn eerste weekend met het team. Foto: Motorsport Images.

Albon imponeerde afgelopen zondag in zijn eerste race voor het team en mag zich nu opmaken voor een reprise in het land dat hij twee jaar lang zijn thuis mocht noemen. “Want ik woonde twee jaar in Italië toen ik nog kartte.”

Over zijn debuutweekend voor Red Bull zegt Albon dat ‘het allemaal in een soort waas’ aan hem voorbij is gegaan. “Daarom oogde ik ook zo ontspannen!”, grapt hij. “Nu zit dat weekend er echter op en in de tussentijd kijk ik met het team naar waar ik aan moet werken.”

Lees ook: Horner ziet Albon en Honda leveren: ‘Doen wat we verwachten’

“Het was geweldig om als vijfde te finishen in België (na een start van P17, red.) maar er zijn zeker nog dingen die beter kunnen.” De Britse Thai hoopt daarbij in Monza voort te bouwen op de fundering die hij in Spa heeft gelegd. “Dus in die zin is het fijn dat we back-to-back races hebben”, zegt ook Albon, al weet ook hij dat Monza zijn Red Bull RB15 niet op het lijf geschreven is.

Albon in actie. Foto: Motorsport Images.