Max Verstappen start de Grand Prix van Japan morgen vanaf de eerste startplek. De stewards oordeelden dat het incident met Lando Norris een ongelukkige samenloop was van het moment van aanzetten van Verstappen en diens koude banden. Verstappen komt dan ook weg met een waarschuwing, zijn eerste van het jaar.

Lees ook: Norris verwacht een penalty: ‘Wat Verstappen deed, kan echt niet’

Voor de eerste serie rondjes in Q3 rijdt Verstappen voor Norris als de laatste aangaat voor zijn snelle rondje. In de seconden daarvoor rijden beiden langzaam, Norris krijgt te horen dat er nog drie auto’s voor Verstappen rijden die nog moeten beginnen. Als Verstappen de linkerbocht 130R ingaat en uit het zicht verdwijnt, maakt Norris veel snelheid. Als hij 130R uitkomt, rijdt Verstappen daar nog langzaam waarna hij plots uitwijkt naar links. Norris wordt het gras op gedwongen en houdt zijn auto maar net onder controle.

Lees ook: Onderzoek naar polesitter Verstappen na incident in kwalificatie met Norris

De twee deden hun verhaal bij de stewards. Daarin legde Verstappen uit dat wachtte op Carlos Sainz voor hem en wist dat Norris achter hem zat. Net op het moment dat Norris naderde, gaf Verstappen gas maar verloor hij de auto bijna door de afgekoelde banden, verklaarde Verstappen. Norris voegde dat het ongelukkig was, maar zei wel te vinden dat een coureur ongeacht omstandigheden altijd zijn auto onder controle moet hebben.