Ferrari was de sterkere vandaag op de Red Bull Ring. Max Verstappen kon ook niet anders dan erkennen dat er weinig te doen was om Charles Leclerc van de zege in de Grand Prix van Oostenrijk te houden. “De slijtage was te hevig om Charles echt te kunnen aanvallen.”

Verstappen vertrok van poleposition maar kon Leclerc niet van zich afschudden. De Monegask kon makkelijk volgen maar tot een aanval kwam het niet meteen. Na de eerste serie pitstops pakte Verstappen de leiding nog terug maar op dat moment was al duidelijk dat Leclerc de betere hand had.

Lees ook: Leclerc verstiert oranjefeest op Red Bull Ring met zege, Verstappen tweede

“Het was een lastige dag. Eigenlijk had ik op elke compound moeite, teveel slijtage om Charles echt te kunnen aanvallen. Na twee rondjes verloor ik eigenlijk al snelheid. Maar op zo’n dag is het dan ook zo slecht nog niet dat we tweede eindigen. Uiteindelijk verlies ik dit weekend 5 punten, dat is niet heel veel. Maar het voelde wel een beetje als een offday.”

En dus kon Verstappen zijn 50.000 Oranje-fans geen overwinning geven: “De oranje wolk was mooi om te zien, ik vind het een mooie kleur dus ik rijdt er graag doorheen, haha.”

“Maar het was weer een mooi gevecht met Charles, eigenlijk zoals we al het hele jaar hebben gehad. Maar ik kon niet veel beginnen, de tractie was er geowon niet. Gisteren zag ik al snel dat ze snel waren maar zo snel had ik niet verwacht.”

Foto: Motorsport Images