Max Verstappen sloot een sterke kwalificatie in Duitsland af met een tweede plek, tussen de twee Mercedessen in. Een mooie uitgangspositie volgens de Nederlander, volgens wie ‘morgen alles mogelijk is’.

Lees ook: Hamilton pakt poleposition voor Duitse Grand Prix, dubbel drama bij Ferrari

In Q1 zat Verstappen er al goed bij met een tweede plek, ondanks dat hij ‘conservatief startte’. In Q2 leek het er echter even op dat hij vroegtijdig kon uitstappen met een technisch mankement, maar het team verhielp het probleem echter. “Ik had een probleem met de engine mode setting, daardoor verloor ik vermogen. Ik ging meteen van het gas en ging naar binnen, Daar is alles gecontroleerd en kon ik weer verder”, licht hij toe tegenover Ziggo Sport. Dat betekende wel dat Verstappen niet op de gewenste mediumband maar op de rode soft band moet starten morgen.

Die tweede plek haalde Verstappen niet zomaar binnen. “Ik was niet tevreden met bandentemperatuur, daardoor hadden we geen goede grip. Ik ben blij om tweede te zijn, want het is een goed resultaat.” De tweede plek is tevens een uitstekende uitgangspositie voor de race morgen, aldus Verstappen. “Morgen is alles mogelijk. Ik hoop op regen, maar we zien het wel.”

Lees ook: Zieke Hamilton: ‘Esteban Ocon stond klaar om mij te vervangen’

Net als iedereen zag Verstappen de Ferrari’s uitvallen, Vettel in Q1 en Leclerc aan het begin van Q3. “Het is mij ook weleens overkomen, uiteindelijk maak ik me er op het moment zelf niet druk om. Je focust je toch op je eigen taak.”

© Motorsport Images.