Lewis Hamilton behaalde pole position nummer 87 maar was allesbehalve uitgelaten na de kwalificatie voor de Grand Prix van Duitsland. De Brit oogde niet fit en bevestigde zelf ook dat hij zich absoluut niet 100 procent voelde. 

Lees ook: Verstappen blij met tweede plek: ‘Morgen is alles mogelijk’

De wereldkampioen had op de persconferentie moeite met praten en als er geluid uitkwam, gebeurde dat met een zachte piepstem. “Ik voelde me echt niet goed vanochtend, ik heb last van mijn keel. We hielden er rekening mee dat ik de ochtendsessie niet zou rijden. We waren voorbereid om Esteban Ocon te laten rijden. Maar dat was in het uiterste geval. Ik heb me er uiteindelijk doorheen geslagen.”

Hamilton zag vervolgens de Ferrari’s wegvallen en was blij met zijn eigen rondjes. “Vooral in Q2 toen het er nog even op aankwam”, vertelt Hamilton die het weer als de grootste dreiging ziet, ondanks het mogelijk verkoelende effect van de regen op de temperatuur. “Het dreigde vandaag al te regenen, misschien morgen dan. Dit blijft een moeilijk circuit om in te halen. Als het warm blijft moeten we maximaliseren, er zijn genoeg factoren die de race moeilijk kunnen maken.”

“Het is een heel belangrijk weekend voor Mercedes met het feest voor de 125 jaar in de motorsport. We hadden het niet op een betere manier kunnen beginnen.”

Lees ook: Drama bij Ferrari compleet na problemen Leclerc in Q3: ‘Jammer dat het zo moet eindigen’