*

Verstappen blijft Marko verbazen: ‘Op de radio praat Max alsof hij met een kop thee zit’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

1 november 2018 11:37

Verstappen blijft Marko verbazen: ‘Op de radio praat Max alsof hij met een kop thee zit’
Racepictures

Het moet natuurlijk allemaal meezitten met Honda als nieuwe motorleverancier maar Red Bull-topman Helmut Marko durft de voorspelling wel aan: 2019 moet het jaar worden van Max Verstappen. “Het doel is om hem de jongste wereldkampioen te maken. We hebben twee jaar de tijd maar we willen het volgend jaar al doen.”

Zijn oogappel is er in ieder geval klaar, daar is Marko zeker van. “Op de radio praat hij alsof hij rustig met een kop thee in zijn auto zit. De informatie waar hij naar vraagt, hij is ongelooflijk. De grens is nog lang niet bereikt met hem”, vertelt de Oostenrijker aan Motorsport.com.

‘We zijn als team sterk genoeg’
Verstappens ‘etherdiscipline’ viel teambaas Christian Horner ook al op. “Hij heeft een uitstekend racebrein. Hij wil precies weten wat er allemaal in de race gebeurt zodat hij daar zijn eigen tempo op kan aanpassen.”

www.sutton-images.com

De race in Mexico afgelopen weekend toonde het maar weer eens aan, Red Bull zit qua chassis heel dicht op Ferrari en Mercedes. De ijle lucht nivelleerde de verschillen in motorvermogen en plots kon de Red Bull de directe strijd met de twee topteams aangaan, zag ook Marko. “We weten dat het eerste jaar met een nieuwe motor niet makkelijk zal zijn. Maar het doel, ik vertel het iedereen die het wil horen, het doel is het kampioenschap. Daar moeten we voor gaan, geen excuses.”

Van angst voor betrouwbaarheidsissues met Honda wil Marko niets weten, gevraagd naar alle motorwisselingen van Toro Rosso dit jaar. “Het is tactiek om zo volgend jaar het beste materiaal te hebben. Daar offert Toro Rosso het eigen seizoen voor op.”

Ook Horner zag het afgelopen weekend als dé bevestiging dat Red Bull op de goede weg is. “Als we een motor hebben die qua vermogen in buurt komt van Ferrari en Mercedes, kunnen we het gevecht aan. Het team is sterk genoeg en ook onze coureurs zijn goed genoeg”, aldus Horner.

Lees meer over

Horner Marko Verstappen