Met elf races achter de rug, is het Formule 1-seizoen over de helft. Voordat Max Verstappen eindelijk kan gaan genieten van zijn zomervakantie, blikt hij op Verstappen.nl terug op het eerste deel.

“Het is een interessant seizoen tot nu toe”, zegt Verstappen op zijn website. “Natuurlijk veel tegenvallers door de races die we niet uit hebben kunnen rijden, maar ik denk dat we over het algemeen erg blij kunnen zijn met de resultaten die we hebben neergezet. Misschien is het niet zoveel als we van te voren hadden verwacht, maar dit is wat het is. We maken het beste van de situatie.”

Silverstone markeerde een mijlpaal in de Formule 1-carrière van Verstappen, zijn vijftigste Grand Prix. “Om eerlijk te zijn, voelt het alsof ik al veel langer rijd. Ik hoop de 250 te kunnen bereiken, of misschien nog meer!”

Verstappen blijft immens populair, met mooie gevechten tussen andere coureurs, zoals met Sebastian Vettel op Silverstone. “Dat voelt goed. En ik geniet ook echt van zulke gevechten, maar helaas kunnen we dat niet lang volhouden omdat we de snelheid missen. Maar Sebastian en ik hadden een eerlijk en goed gevecht daar.”

De populariteit van de jonge Nederlander was onder meer terug te zien in Oostenrijk, waar de tribunes veranderden in een zee van Oranjefans. Verstappen ervaart dat als steun en niet als extra druk. “Het geeft zeker een boost! Ieder jaar komen er meer Nederlanders naar de circuits, het is echt heel speciaal om dat te zien. Extra druk voel ik niet echt, je probeert altijd het maximale te behalen, dus ik sta altijd al onder druk van mezelf.”

Veel Verstappen-fans op de tribunes van de Red Bull Ring

Red Bull zorgt altijd voor een volle planning rondom de raceweekends. Voor Verstappen zijn het welkome uitstapjes. “Het ijshockeyen in Salzburg was echt te gek. En natuurlijk de caravanrace op de Red Bull Ring. Dat was zo leuk, op een gegeven moment was ik zo hard aan het lachen, dat ik moest huilen! Een geweldige herinnering met Daniel Ricciardo.”

Er wordt constant aan de auto gewerkt door Red Bull, maar soms zijn de ontwikkelingen iets significanter met een grotere impact. Zo ook afgelopen zondag op de Hungaroring. Geeft dat vertrouwen voor de tweede helft van het seizoen? “Natuurlijk, we proberen altijd te verbeteren en dichter bij de koplopers te komen. Het doel voor volgend jaar is zelf mee te vechten voor de titel.”

De volgende race op de planning is Spa-Franchorchamps. Daar kijkt Verstappen uiteraard al naar uit. “Ja! Het is mijn favoriete circuit en het voelt dat een thuisrace. Er komen altijd heel veel Nederlandse fans naar de race en ik verheug me ontzettend op het laatste weekend van augustus.”

Verstappen tijdens de eerste testdag op de Hungaroring. Zijn laatste werkzaamheden voor de zomerstop.