Max Verstappen zag in Monaco teamgenoot Daniel Ricciardo een prachtige zege behalen, terwijl hij zelf door een fout tijdens de zaterdagtraining achteraan moest beginnen. Een leerzame ervaring, vindt de Nederlander, die zich uiteindelijk naar de negende plek knokte.

“Je probeert er het beste van te maken, en dan moet je zorgen dat zoiets niet gebeurt”, zegt Verstappen na de race tegen Ziggo Sport over zijn dure fout van zaterdagochtend. “Dat zijn pijnlijke momenten, maar die heb je soms nodig om beter te worden. Dit jaar is het sowieso nog niet helemaal goed verlopen. Maar het is nog erger als je niet snel genoeg bent. Daar ligt het probleem niet.”

Verstappen haalde met name in de openingsfase van de race in Monte Carlo de nodige tegenstanders in. Bij de start verschalkte hij al de twee Haas-bolides. “Dat ging goed, ik ging buitenom. Het kwam goed uit, want niemand van hen reageerde. Ik kon netjes aanremmen. In de eerste bocht was het krap dus ik liet alles een beetje gaan. Maar om twee man bij de start te pakken was lekker.”

Later in de wedstrijd vocht Verstappen nog een duel uit met voormalig teamgenoot Carlos Sainz. Hij stond op verse hypersofts en was veel sneller dan de Spanjaard. Uiteindelijk haalde Verstappen Sainz in met een uitremactie in de chicane na de tunnel. “Je moet mensen snel voorbij als je van achteruit komt. Dat lukte bij Sainz. We gaven elkaar genoeg ruimte.”