Jos Verstappen gaat begin december meedoen aan de Race of Champions Legends in het Duitse Düsseldorf. Verstappen krijgt daarbij gezelschap van onder meer Heinz-Harald Frentzen.

De Legends-race zal op 4 december verreden worden als een soort van voorprogramma voor de Race of Champions.

Behalve Verstappen en Frentzen – die beide van 1994 t/m 2003 in de Formule 1 actief waren – doen ook de Duitsers Hans-Joachim Stuck en Armin Schwarz nog mee aan de ROC Legends.

Stuck (60) reed in de jaren ’70 in de Formule 1 en is zich daarna op toerwagens en de langeafstandsracerij gaan richten. De 48-jarige Schwarz is een voormalig rally-coureur en sinds 2005 met pensioen.

Verstappen, Frentzen, Stuck en Schwarz zullen het op 4 december op een in het ESPRIT-stadion aangelegde racebaan tegen elkaar opnemen. De vier coureurs zullen telkens onderlinge één-tegen-één gevechten aangaan, waarna de twee coureurs met de beste resultaten vervolgens in een finale tegen elkaar zullen strijden.

Voor Verstappen wordt het de eerste keer dat hij aan een Race of Champions-evenement gaat meedoen. De Limburger verheugt zich er nu al op: “De Race of Champions is een bijzonder evenement en er komen altijd veel toeschouwers naar kijken. Het lijkt me erg leuk om in een volgepakt stadion voor zoveel fans te rijden, want dat is iets wat ik nog nooit heb gedaan. Daarnaast zie ik er uiteraard naar uit om in de ROC Legends tegen Frentzen, Stuck en Schwarz te racen.”

De ROC Legends staat zoals gezegd voor 4 december op de kalender. Later op diezelfde dag wordt ook de reguliere Race of Champions voor individuele coureurs nog gehouden. Aan dat evenement doen onder meer Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Jenson Button, Mattias Ekström en Andy Priaulx mee. Eén dag eerder, op zaterdag 3 december, wordt de Race of Champions Nations Cup gehouden. Daarin nemen landenteams het tegen elkaar op.