Max Verstappen is als derde geëindigd in zijn ‘thuisrace’, de Grand Prix van België. Voor het oog van tienduizenden fans reed de Nederlander naar het podium.

Verstappen startte vandaag vanaf P7, nadat de kwalificatie voor beide Red Bulls letterlijk in het water viel. Een goede start leverde de Red Bull-coureur meteen twee posities winst op. Räikkönen viel weg met een lekke band en Verstappen wist Romain Grosjean buitenom in te halen bij Les Combes. Toen de safetycar na de startcrash de baan op kwam, lag de Nederlander zodoende op P5.

In ronde vijf duikt de safetycar naar binnen en kan Verstappen zijn blik op de beide Force India’s gaan richten. De racepace van de Nederlander is duidelijk sneller en Verstappen gaat de roze bolides zonder al te veel moeite voorbij. Eerst is Ocon aan de beurt. Verstappen stuurt eerst met DRS naar rechts, waardoor Ocon verdedigt. Als Ocon aanremt en zijn auto naar links laat lopen, schiet Verstappen alsnog binnendoor.

Verstappen rijdt vervolgens naar Pérez toe en zit in ronde 10 op de staart van de Mexicaan. Pérez verdedigt, maar kan niet op tegen de Red Bull met DRS. Verstappen wint opnieuw een positie – onder luid gejuich van alle Nederlandse fans – en rijdt naar de derde plaats. Zijn achterstand op Hamilton op plek twee is dan al tien seconden. Verstappen kan niet naar de Brit toerijden, maar vergroot wel zijn voorsprong op Pérez.

Verstappen schuift even door naar P2 als Hamilton in ronde 22 zijn pitstop maakt, maar ziet de kampioenschapsleider een ronde later alweer met DRS voorbij komen. Verstappen weet dat hij nog naar binnen moet voor een pitstop en verdedigt niet, waardoor hij terug is op P3.

In ronde 27 maakt de Nederlander zijn eerste en enige pitstop van de race. Red Bull reageert op de Force India’s die in de ronden daarvoor naar binnen zijn gegaan. Verstappen behoudt P3 en komt 24 seconden achter Hamilton te rijden. Wat volgt is een eenzame race. Verstappens boardradio in ronde 33 spreekt boekdelen: hij vraagt zijn engineer of er nog regen op komst is.

Achter Verstappen wordt gestreden om P4, maar de Nederlander krijgt er niets meer van mee. Verstappen eindigt als derde en pakt zijn vijfde podium van het seizoen. In het kampioenschap gaat hij zijn teamgenoot Ricciardo voorbij. Verstappen staat nu vijfde met 120 punten, Ricciardo heeft er 118.