Max Verstappen neemt in het weekend van 13 en 14 juni deel aan de virtuele 24 uur van Le Mans. Verstappen rijdt tijdens de etmaalrace voor zijn sim-team Team Redline en krijgt onder meer McLaren-coureur Lando Norris als teamgenoot.

In het weekend waarin normaal de echte 24 uur van Le Mans zou plaatsvinden, wordt een virtuele tegenhanger van de iconische race georganiseerd. Naast teams uit het WEC-kampioenschap doen ook sim-teams mee, waaronder Team Redline.

Kijk ook: Video: ‘Max, Max, Max…’ Verstappen verpest Norris’ en zijn eigen simrace op Spa

Team Redline is een van de leidende teams in het simracen en rekent voor de virtuele versie van Le Mans op enkele grote namen. Fervente simracer Max Verstappen krijgt gezelschap van F1-collega en sim-liefhebber Lando Norris en ook de Nederlandse simspecialist Atze Kerkhof vertegenwoordigt Team Redline. Greger Huttu maakt het viertal compleet.

Verstappen, Norris, Kerkhof en Huttu zullen medio juni 24 uur lang strijden op het simulatorspel rFactor2. Er zal tijdens de virtuele 24 uren van Le Mans geracet worden met LMP2- en GTE-bolides. De wedstrijd is online te volgen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Lees ook: ‘Spel afsluiten en verwijderen van je computer’: Verstappen geeft Norris advies na nieuw simrace-fiasco

De 24 uur van Le Mans wordt nu ook virtueel verreden. © Motorsport Images