Om kans te maken op de zege, moet Red Bull hopen dat het op Interlagos gaat regenen. Dat zegt Max Verstappen na de eerste dag trainen op het Braziliaanse circuit.

Verstappen opende de dag met de tweede plaats, vlak achter Lewis Hamilton. Maar toen de Mercedessen in de tweede training ook de zachte banden inzetten, werd het verschil in snelheid tussen de Duitse bolides en Verstappens auto duidelijk. De Nederlander moest in VT2 zeven tienden van een seconde toegeven op Hamilton.

“Mercedes is te snel, maar daarna horen wij er te staan”, zegt Verstappen op zijn website. “Misschien maken we in de regen een kans ze te verslaan. Hopelijk valt die dus zondag. Dat zou het wel spannend maken.”

Verstappen wijt zijn gebrek aan tempo in de tweede training vooral aan een setupwijzigingen die niet goed uitpakten. “De korte run in de tweede sessie was niet geweldig. Maar daar zijn de vrije trainingen voor.”

De negentienjarige coureur was tevreden over zijn lange runs, al kwam hij ook daar niet aan de tijden van de Mercedessen. De soft-banden gingen aanzienlijk minder lang mee dan de mediums, maar dat is volgens Verstappen normaal. “Interlagos is zwaar voor de banden, dus het is normaal dat de softs sneller slijten. Over het algemeen werkten ze gewoon goed.”