*

Verstappen: ‘ik blijf het gewoon proberen’

Mischa Bijenhof

Mischa Bijenhof

28 september 2017 09:38

Verstappen: ‘ik blijf het gewoon proberen’

Na de teleurstelling van Singapore gaat Max Verstappen er in Maleisië opnieuw voor zitten. “Er komen dit seizoen vast nog meer kansen.”

Vooraf werd gesteld dat Singapore de enige race zou zijn waar Verstappen dit jaar kans zou maken op een overwinning. Die kans was na de startcrash met de beide Ferrari-coureurs snel verkeken, maar het betekent niet dat Verstappen aan motivatie heeft ingeboet.

“Singapore was inderdaad een grote kans voor ons, maar er zijn er nog meer. Je kunt een race nooit voorspellen, dat heb je in Singapore wel kunnen zien. Natuurlijk was het een grote frustratie om daar zo snel uit te vallen, maar ik blijf het gewoon proberen. In principe hebben we een goede auto, dus ik geef nooit op.”

Concrete doelen heeft Verstappen zich voor de resterende races niet gesteld. Voor volgend jaar echter wel. “Ik wil dit jaar zo goed mogelijk afsluiten. Dat is belangrijk voor de motivatie. En volgend jaar wil ik meedoen om de titel. Hoe vaak ik daarvoor moet winnen maakt me niet uit: als ik met één zege kampioen word, vind ik dat ook goed.”

Lees meer over

Max Verstappen