Max Verstappen reed in Frankrijk van de vierde plek aan de start naar een vierde eindpositie. Het was een weinig enerverende race, maar meer zat er niet in. “Ik heb alles gegeven wat erin zat.”

Lees ook: Hamilton domineert Franse Grand Prix, zesde één-twee voor Mercedes

Het was alweer de vijfde keer dit jaar dat Verstappen een race op de vierde plek afsluit. Met het dominante Mercedes rest er voor de Nederlander niets anders dan in gevecht gaan met de Ferrari’s. Hoewel hij in Australië en Spanje nog de overhand had op beide rode wagens, moest hij vandaag Charles Leclerc voor zich dulden.

Verstappen werpt tegenover Ziggo Sport zijn licht op de start van de race. “De start was goed. Daarna had ik nog een mooie actie buitenom in bocht twee.” In het begin van de race moest de Red Bull-coureur nog even achterom kijken, want de McLaren van Carlos Sainz kwam nog gevaarlijk dicht in de buurt. “Ik had geluk dat ik niet ingehaald werd door een McLaren.”

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

© Motorsport images.

Eigen tempo gereden
In het vervolg van de race kon Verstappen rustig zijn rondjes rijden. “Na de eerste rondes heb ik mijn eigen ritme kunnen rijden en proberen die Ferrari voor mij te volgen. De eerste stint ging goed, maar in de laatste zes-zeven rondes hadden we echt teveel gevraagd van de banden. Ik kon toen niet meer dezelfde rondetijden rijden. Toen heb ik hem gewoon naar huis gereden.”

Lees ook: Verstappen verwacht geen probleem met McLarens: ‘In de race zijn wij sneller’

Volgens Verstappen is er niet een eenduidige reden aan te wijzen voor de achterstand op Mercedes en Ferrari. “We komen vermogen tekort, maar het chassis is ook niet optimaal. We moeten eigenlijk iets minder downforce hebben, maar dan is de achterkant niet sterk genoeg. We moeten nog even aan de slag.”

© Motorsport images.