Voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen zicht in hechtenis nadat hij in de nacht van dinsdag op woensdag op zijn ex-vriendin is ingereden. Dat berichten het AD, de Telegraaf, RTL Boulevard en andere media.

 

Een boze Verstappen zou, zo claimt zijn ex-vriendin tegenover RTL Boulevard, haar uit de auto hebben gezet en daarna op haar zijn ingereden. De 24-jarige vrouw, die anoniem wenst te blijven, heeft hier naar verluidt diverse schaafwonden en kneuzingen aan overgehouden.

 

Verstappen zou vervolgens zijn weggereden, maar meldde zich woensdagochtend op het politiebureau van Roermond, waar alles zich zou hebben afgespeeld. Toen hij zich meldde, is Verstappen gelijk in hechtenis genomen.

 

De ex-vriendin van Verstappen heeft aangifte gedaan tegen de 39-jarige Limburger. Volgens de vrouw is dit ook niet de eerste keer dat ze aangifte tegen Verstappen heeft gedaan en is ‘dit zeker niet de eerste keer dat hij zoiets doet’.

 

“Ik heb met mijn aangiftes genoeg stappen ondernomen”, denkt de vrouw, die aangeeft zich mogelijk te willen verstoppen voor Verstappen: “Want als hij nu vrijkomt, weet ik niet wat me te wachten staat.”

 

Verstappens voormalige vriendin deed in november ook al eens aangifte wegens mishandeling tegen de oud-coureur. “Het werd steeds erger”, vertelt ze. “Ik wilde de relatie beëindigen, maar Jos was daar niet blij mee, want hij kan geen ‘nee’ horen. Vanaf dat moment werd wat hij deed steeds erger, maar dit is toch wel het ergste wat er gebeurt is”, verwijst ze naar het incident van twee nachten geleden.

 

Vanuit het kamp van Verstappen is enkel een korte reactie gekomen. Tegenover het AD zegt manager Raymond Vermeulen dat ‘dit een buitengewoon vervelende situatie is’. “Het is een privé-aangelegenheid”, vervolgt Vermeulen. “We gaan de zaak eerst eens rustig bekijken.”

 

Voor Verstappen is dit overigens niet de eerste keer dat hij met het gerecht in aanraking komt. Zoals gezegd heeft zijn ex-vriendin al meerdere malen aangifte gedaan, maar ook tussen de coureur en zijn ex-vrouw liep het mis: Verstappen zou haar hebben bedreigd, negeerde een contactverbod en kreeg daardoor een boete opgelegd en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. Daarnaast is Verstappen in het verleden ook tot twee á drie keer toe betrokken geweest bij vechtpartijen op een kartbaan.