*

Verstappen: ‘Jammer voor Pierre, maar het maakt mij niet veel uit wie mijn teamgenoot is’

Laurens Stade

Laurens Stade

13 augustus 2019 10:20

Verstappen: ‘Jammer voor Pierre, maar het maakt mij niet veel uit wie mijn teamgenoot is’

Max Verstappen heeft in een korte reactie laten weten dat het hem ‘niet veel uitmaakt’ wie zijn teamgenoot is. Red Bull besloot maandag om Alexander Albon per direct door te schuiven naar Red Bull, waar hij Pierre Gasly vervangt die weer terugkeert bij Toro Rosso.

”Natuurlijk is het jammer voor Pierre, maar het maakt mij persoonlijk niet veel uit wie mijn teamgenoot is”, zegt Verstappen in een korte reactie tegen De Telegraaf. De Nederlander stelt dat het belangrijker is dat het team goede punten scoort en hoopt dat dat nu ook gaat gebeuren. ”Het gaat erom dat we beter gaan presteren met de andere auto en daardoor meer punten binnenhalen voor het team.”

Gasly kon dit seizoen niet in de buurt komen van de prestaties van Verstappen. De Nederlander staat momenteel derde in het kampioenschap met 181 punten, terwijl zijn Franse teamgenoot blijft steken op de zesde plaats met 63 punten. Albon maakte de eerste twaalf races van het seizoen indruk bij Toro Rosso. De Britse Thai bezit de vijftiende plaats in het kampioenschap met zestien punten.

Lees ook: Interview – Maak kennis met Alexander Albon: ‘Ik ga voor elke race naar de boeddhistische tempel’

Door de tegenvallende resultaten stond de positie van Gasly lang onder druk. Desondanks kwam de beslissing als een kleine verrassing, omdat Red Bull-adviseur Helmut Marko na de Grand Prix van Hongarije nog aangaf dat de Fransman verzekerd was van zijn stoeltje tot het einde van het seizoen. Ook Red Bull-teambaas Christian Horner zei dat hij Gasly tot het einde van het seizoen bij het team wilde behouden.

‘Enorme sprong in het diepe’
Albon kan zijn geluk niet op met de kans die hij krijgt bij Red Bull, waar hij vanaf de Grand Prix van België voor zal rijden. ”Het is onwerkelijk dat ik nu deze kans krijg. Ik kan Red Bull niet genoeg bedanken voor het geloof in mij. Het is een enorme sprong in het diepe, maar ik heb mijn zwembroek aan”, grapt Albon in een reactie op Twitter.

”Ik wil iedereen bij Toro Rosso bedanken, en vooral teambaas Franz Tost voor de kans in de Formule 1 en de onvoorwaardelijke steun in mijn debuutjaar”, zo sluit hij zijn korte reactie af.

Lees ook: Tom Coronel: ‘Arme Albon. Ik was voor Kvyat gegaan, maar Verstappen vreet toch iedereen op’

Red Bull maakte in een statement bekend dat het team pas later zal besluiten wie er volgend jaar in de Red Bull zit naast Verstappen. ”Red Bull zit in de unieke situatie dat er vier getalenteerde coureurs onder contract staan en dat we deze kunnen rouleren. We zullen de komende negen races gebruiken om de prestaties van Albon te bekijken en daarna te beslissen wie er in 2020 naast Max in de wagen zit.”