Max Verstappen staat aan de vooravond van zijn honderdste Formule 1-race. De Nederlander kijkt uit naar de Grand Prix van Amerika, die ‘veel mogelijkheden’ biedt dankzij de vele inhaalmogelijkheden. Hij zal eerst nog een tussenstop maken in Los Angeles voor het Hollywood F1 Festival. Alexander Albon wacht opnieuw een uitdaging op een voor hem onbekend circuit, maar hij hoopt het momentum van Mexico voort te kunnen zetten.

In Mexico eindigde Verstappen op de zesde plaats na een hectische beginfase van de race. ”De zesde plaats in Mexico was niet wat we hadden gehoopt, want de auto was heel snel. Het was een goed herstel vanaf de twintigste plaats na alles wat er gebeurde in die race”, aldus de Nederlander.

Verstappen staat in Amerika aan de start van zijn honderdste Formule 1-race. ”Het is altijd fijn om terug te keren in Austin. Het is een gaaf circuit om mijn honderdste Formule 1-race op te rijden. Dit circuit is best hobbelig voor een nieuw circuit. Het bevat een goede combinatie van ouderwetse bochten en dat maakt het een leuk circuit. Onze auto zal hopelijk competitief zijn, vorig jaar hadden we nog een leuke race waarbij ik achteraan startte en naar het podium reed. Er is veel mogelijk op dit circuit en er zijn genoeg inhaalmogelijkheden, wat de race interessant maakt”, aldus Verstappen.

Lees ook: Brawn hard voor ‘schaamteloze Verstappen’: ‘Hij zal het meeste balen na GP Mexico’

Goed ritme
In Los Angeles wacht Verstappen een uitstapje. De Nederlander is aanwezig bij het Hollywood F1 Festival, waarbij ook Valtteri Bottas en Daniel Ricciardo aanwezig zullen zijn. Zij zullen over de beroemde Hollywood Boulevard scheuren. ”Voordat we naar Austin gaan maken we een tussenstop in Los Angeles voor het Hollywood F1 Festival. Ik kijk ernaar uit om het publiek op donuts te trakteren!”, aldus Verstappen.

Lees ook: Verstappen, Ricciardo en Bottas naar Los Angeles voor F1 Hollywood Festival

Voor Albon wacht in Amerika opnieuw een uitdaging. De Britse Thai zal voor het eerst over het Circuit of the Americas rijden. ”Ik heb er nog nooit gereden, maar ik heb er veel goede dingen over gehoord. Het circuit ziet er leuk uit, met name de eerste sector die op Suzuka lijkt. Ik kijk ernaar uit om het te beleven. Je hebt hier waarschijnlijk meer downforce dan in Mexico dus het rijden zou leuker moeten zijn. In de simulator leek het een erg hobbelig circuit. Op dit soort circuits is het belangrijk om een goed ritme te hebben. Er zijn wat meer uitloopstroken dus je kan de limiet wat meer opzoeken, maar niet te veel! Ik had een goede race in Mexico, een van mijn beste races als we het over racetempo hebben. Ik hoop hier het momentum voort te kunnen zetten”, aldus Albon.

Lees ook: Hamilton: ‘Albon wacht een mooie toekomst, Red Bull moet achter hem blijven staan’

Foto: Motorsport Images