Max Verstappen, Daniel Ricciardo en Valtteri Bottas zullen op 30 oktober aanwezig zijn in Hollywood. Niet voor een carrière in de filmindustrie, maar voor het F1 Hollywood Festival in Los Angeles. Het is het derde F1 Festival dat in Amerika georganiseerd wordt in aanloop naar de Amerikaanse Grand Prix.

Eerder waren er al Formule 1 festivals in Amerika in Chicago en Miami. In aanloop naar de Amerikaanse Grand Prix op 3 november zullen Verstappen, Ricciardo en Bottas naar Hollywood vertrekken voor het F1 Hollywood Festival. De fans kunnen deze coureurs met de Red Bull, Renault en Mercedes over de beroemde Hollywood Boulevard zien scheuren.

Het festival begint op dinsdag 29 oktober al met de onthulling van een autotentoonstelling, genaamd ‘Hollywood Ride of Fame’, langs de boulevard. Daarbij zullen een aantal Formule 1-wagens, naast een aantal klassieke auto’s van alle tijden, te bezichtigen zijn.

Sean Bratches, de commercieel directeur van de Formule 1, zegt dat het belangrijk is om de fans in grote steden een voorproefje van de Formule 1 te geven. ”In navolging van de succesvolle festivals in Amerika, die in Miami en Chicago, zijn we enthousiast om terug te keren naar Amerika voor ons derde F1 Festival. Los Angeles is een iconische stad, wat bekend staat om de showbusiness. We zijn blij dat we de Formule 1 kunnen toevoegen aan de Hollywood Walk of Fame, wanneer we de Hollywood Boulevard voor het eerst overnemen. Het is belangrijk dat de fans in stadscentra de Formule 1 ervaren en dat we laten zien wat de Formule 1 te bieden heeft voor de Amerikaanse markt”, aldus Bratches.