*

Verstappen: ‘Met Mercedes-motor zou Red Bull heersen’

Eelco den Boer

Eelco den Boer

12 februari 2018 09:07

Verstappen: ‘Met Mercedes-motor zou Red Bull heersen’
Sutton Images

Volgens Max Verstappen zou Red Bull het dominante team zijn in de Formule 1 als het over Mercedes-motoren zou beschikken. “Dan zien ze ons niet meer terug”, zegt hij tegen Autosport.

Red Bull domineerde tussen 2010 en 2013 de Formule 1 met Renault, maar moest na de overstap naar hybride V6-motoren zijn meerdere erkennen in Mercedes, terwijl ook Ferrari langszij kwam. Hoewel er met de nieuwe reglementen van vorig jaar weer meer nadruk is komen te liggen op aerodynamica, staat Red Bull nog altijd op achterstand.

Dat is volgens Verstappen toe te schrijven aan de krachtbron. “Ons chassis is weer erg goed”, stelt hij tegen Autosport. “Met een Mercedes-motor achterin zou de concurrentie ons aan de horizon zien verdwijnen. Maar we hebben minder vermogen dan de andere motoren, met uitzondering van Honda.”

Een van de zwakke punten van de Renault-motor is de MGU-H. “Die is niet zo stabiel als die van Mercedes en Ferrari”, aldus Verstappen. “Maar er speelt natuurlijk meer. Anders was het al lang opgelost.”

Dat Red Bull vorig jaar moeizaam uit de startblokken kwam, was niet alleen Renault aan te rekenen. Dat erkent ook Verstappen, die het seizoen met overwinningen in Maleisië en Mexico nog wel op een positieve noot afsloot.

“We richtten ons op een configuratie met lage luchtweerstand. Dat pakte niet goed uit. Misschien zijn we iets te ambitieus geweest. Maar het team heeft laten zien zich snel te kunnen herpakken. Het seizoen was weliswaar al verloren, maar het geeft wel vertrouwen voor de toekomst.”