Max Verstappen was duidelijk niet blij na de kwalificatie in Abu Dhabi. Met een “kloteronde” wist hij beslag te leggen op de zesde startpositie.

De teleurstelling druipt van zijn gezicht, wanneer hij de camera van Ziggo Sport te woord staat. Met zijn zesde plek start hij achter teamgenoot Daniel Ricciardo, als laatste van de top 3-teams. De Nederlander bestempelt zijn snelle ronde dan ook als een “kloteronde”.

“Na die ronde dacht ik, ik ga naar binnen”, is hij zeer ontevreden over zijn kwalificatie. Wat niet meehielp was dat de ultrasofts niet goed leken te werken onder de Red Bull. “Ik had veel last van glijden achteraan, dat had ik in Q3 ook in de eerste run. Ik moest de banden af laten koelen, maar toen reed ik naar buiten en waren de banden vijf graden warmer. Mijn team zei dat het nog goed kon komen, maar in mijn ronde was het overal glijden. Toen dacht ik, ik houd er lekker mee op.”

Met zijn zesde tijd heeft Verstappen een matige uitgangspositie voor de race morgen. “Vooraan is altijd beter natuurlijk.” Over zijn kansen voor morgen is hij verdeeld. “Ik denk dat ik wel een goede kans heb. Maar we starten wel op de hypersoft, dus we zien wel wat er gebeurt.” Verstappen wil niet zeggen dat alles tegen zit, maar “het kan wel beter”.