*

Verstappen ‘nog niet heel erg bezig’ met rijdersmarkt voor 2021

Daan de Geus

Daan de Geus

15 november 2019 10:30

Verstappen ‘nog niet heel erg bezig’ met rijdersmarkt voor 2021
Motorsport Images

Wereldkampioen Lewis Hamilton voorspelt drukke tijden aan de onderhandelingstafel voor de topteams en topcoureurs, en een grid die er behoorlijk anders uit zal zien in 2021. Volgens de Brit ‘is er op de achtergrond al veel gaande’, maar voor Max Verstappen staat de coureurscarousel nog niet op de voorgrond.

Dat benadrukt Verstappen op het circuit van Interlagos in gesprek met de Nederlandse pers. De Red Bull-coureur hoort bij het rijtje coureurs bij de topteams wiens contract eind 2020 afloopt, net als Mercedes’ Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, Ferrari’s Sebastian Vettel en (mogelijk) zijn eigen teamgenoot Alexander Albon.

Hamilton verwacht zodoende dat er in 2020 ‘veel coureurs van team zullen wisselen’, zo vertelde hij Reuters recentelijk, terwijl er volgens hem dus ook al van alles speelt. “Eigenlijk praat iedereen wel met meerdere teams.”

Lees ook: Hamilton voorziet wisselingen in 2021: ‘Iedereen praat al met meerdere teams’

Hamilton, Vettel en Verstappen: de drie hoofdrolspelers op de rijdersmarkt voor 2021.

Op details gaat Verstappen op zijn beurt niet in, maar: “Ik kijk er best wel relaxed naar, omdat ik er nog niet heel erg mee bezig ben”, antwoordt hij, gevraagd naar de opmerkingen van Hamilton over de rijdersmarkt voor 2021.

“We moeten eerst maar kijken hoe het aan het begin van het nieuwe seizoen allemaal loopt”, zegt Verstappen, die denkt ‘dat dit voor iedereen geldt’. “Niet alleen voor mij.”

Lees ook: Horner denkt dat het wachten wordt op nieuwe Verstappen-deal: ‘Maar hebben het in eigen hand’

De Nederlander gaat er dan ook niet vanuit dat veel van de vrije topcoureurs aankomende winter al nieuwe deals sluiten. “Al moeten we het natuurlijk maar zien.”

Verrassende transfers?
Een van de meest spraakmakende – en succesvolle – transfers van de afgelopen tien jaar, was natuurlijk die van Lewis Hamilton van McLaren naar Mercedes voor 2013.

Hamiltons move van McLaren naar Mercedes heeft hem geen windeieren gelegd.

Hamilton maakte toen een jaar voor de regelrevolutie van 2014 als enkelvoudig kampioen de overstap, maar mag zich inmiddels zesvoudig kampioen worden, geholpen door hoe Mercedes de Formule 1 sinds 2014 domineert.

Een goede beslissing, dus? “Ja, het is toch een goede stap geweest, hè?”, beaamt Verstappen, die echter niet van louter lef van Hamilton wil spreken. “Het is lef, maar ook geluk, want van tevoren weet je het natuurlijk nooit zeker.” Of hij het aan zou durven een dergelijke verrassende carrière-move te maken? “Ach, uiteindelijk is het geen durven. Het is vertrouwen hebben in wat je doet; anders kun je het namelijk beter niet doen.”

Lees ook: Verstappen: ‘Dominantie Hamilton begint te vervelen’

Gerelateerd