Max Verstappen zou het mooi vinden als er een Grand Prix in Nederland komt, maar in zijn ogen is er ‘nog niks concreet’. “Ja, het begint er meer op te lijken, maar er is nog niks.”

Dat vertelt hij in Brazilië, gevraagd naar de ontwikkelingen omtrent het circuit van Zandvoort. “Er is, als je het over een bevestiging hebt, eigenlijk niks bijgekomen”, reageert hij daarop.

Dat Zandvoort de voorkeur van de Formule 1-organisatie geniet, zegt Verstappen ook niet zoveel. “Zoiets kan je ook aan andere circuits toezeggen. Dat is het: ‘het kan op dat circuit’. Oké, top, maar nu moet het geld komen.”

Lees ook – Dagje mediagekte Zandvoort: Veel optimisme, maar of dat allemaal terecht is?

Een locatie die wel sowieso gaat worden aangedaan, vanaf 2020, is Vietnam. “Hopelijk wordt het circuit daar interessant en kan je er inhalen. Ze hebben de tekeningen natuurlijk al laten zien, maar dan weet je eigenlijk nog niet of het goed is of niet.”

Wat opvalt aan de voorgestelde lay-out voor het circuit in Hanoi: lange rechte stukken, momenteel de achilleshiel van Verstappens Red Bull, al moet de overstap van Renault- naar Honda-motoren daar de oplossing voor worden. Zeker op langere termijn. “Hopelijk hebben we tegen die tijd zoveel vermogen dat we er gewoon met de voorwielen van de grond komen!”