Max Verstappen is ondanks een slechte start blij dat de sprintrace vlekkeloos verliep. Verstappen verloor de leiding bij de start aan Charles Leclerc, maar wist tegen het einde van de race die eerste plaats terug te pakken. De Nederlander start daarom de race op zondag vanaf de eerste plaats.

Na afloop van de sprintrace laat Verstappen weten dat hij erg gepusht heeft tijdens de sprint en dat de banden naarmate de sprintrace vorderde beter werden. “De start was slecht, ik weet niet wat er gebeurde, had gewoon teveel wielspin”, verklaart de Red Bull-coureur.

Lees ook: Verstappen troeft Leclerc in slotfase sprintrace af en start vanaf pole in GP Emilia-Romagna

Uiteindelijk haalde Verstappen met nog anderhalve ronde te gaan de Ferrari-coureur in. “Charles zijn banden waren op, het zal morgen wel anders zijn, deze compound werkte vandaag erg goed, maar morgen is alles anders”, blikt Verstappen kort vooruit naar de race op zondag.

“Voor nu ben ik erg blij met een vlekkeloze sprintrace, natuurlijk ben ik blij, maar morgen komen de andere compounds ook in het spel”, vervolgt Verstappen. Als de Nederlander opnieuw moeilijk weg komt bij de start van de hoofdrace zal hij naar eigen zeggen zeker goed moeten letten op de heren achter zich.