De start was niet best maar Max Verstappen heeft zich in de Grand Prix van Abu Dhabi uiteindelijk naar een knappe derde plek geknokt. Sebastian Vettel en winnaar Lewis bleven buiten bereik maar een vijfde opeenvolgende podiumplek stemde tot grote tevredenheid bij de Nederlander. 

“Het was geen makkelijke race, ik had een probleem bij de start”, aldus Verstappen tegen David Coulthard kort na de race. “Mijn release was goed maar toen sprong mijn motor in een veiligheidsstand, bij de herstart had ik hetzelfde probleem. Vervolgens gingen we op tijd naar binnen, ik reed toch op die hypersofts. Met de supersofts hadden we een goed tempo en konden we terugvechten en de jongens voor ons onder druk zetten.”

Verstappen vocht een mooi gevecht uit met Valtteri Bottas die met worstelde flinke slijtage op zijn voorbanden. Toen de Fin eenmaal verschalkt was, kon Verstappen de derde plek binnenhengelen. Al kreeg hij nog te maken met een spray van olie uit de auto van Pierre Gasly. “Mijn vizier zat eronder, ik kon nauwelijks wat zien. Ik had geen tearoffs meer dus dat was wel lastig. Maar ik ben heel blij met de derde plek.”

Omdat Bottas uiteindelijk als vijfde in de race eindigt, heeft Verstappen genoeg punten voor de vierde plek in de eindstand. Hij komt twee punten tekort voor de derde plaats, die gaat naar Kimi Räikkönen: “Dat hebben we zo uitgerekend, nu hoef ik niet naar het gala in Geneve. Maar misschien moet ik daarheen voor mijn taakstraf, haha.”